Microfibermoppe og microfiberklud - de bedste valg til din rengøring

Oprettet d. under Viden om rengøringsudstyr

Microfibermoppe og microfiberklud - de bedste valg til din rengøring

Microfibermoppe og microfiberklud - de bedste valg til din rengøring

 

Effektiv rengøring kræver de bedste redskaber. Her kommer microfibermopper og microfiberklude ind i billedet. Microfiber tager mere snavs end de traditionelle mopper og klude. Der er også en del ergonomiske fordele ved at vælge microfiber til rengøringen, da sugeevnen betyder færre ensartede bevægelser for ryggen og hårde vrid med hænderne.

Microfibermoppe med effektiv membran 

Microfibermoppen har en membran, der betyder at den kan bære 200 ml væske, før den bliver våd på bagsiden. Det giver en mere effektiv rengøring, da den ikke efterlader vand på gulvet efter gulvvask. Meget vand på gulvet betyder nemlig ikke at gulvet er renere - snarere det modsatte. 

Hvis din moppe efterlader vand på gulvet, betyder det at gulvet efterlades med beskidt vand. Derudover kan det overskydende vand også give striber på gulvet. Microfibermoppens største fordel er dens tre paneler, der sørger for at samle skidtet op, og uden at efterlade det tilbage på gulvet i en vandpøl. 

Hvor længe holder en microfibermoppe?

Under rengøringen skal der skiftes moppe ofte. Præcist hvor ofte kommer an på hvor beskidt der er i det pågældende lokale. 

En generel regel er at der skal skiftes mopper oftere i industri og institutioner end på kontorer, da der er en del mere beskidt disse steder. Her medbringes der godt antal mopper, der så kan skiftes alt efter niveauet af snavs det pågældende sted. 

Ved endt rengøring skal mopperne vaskes ved 60 grader. Microfibermopperne holder længe og til rigtig mange vaske. Derfor er de også en økonomisk god investering, selvom der skal bruges mange til hver rengøring.   

Ergonomisk godt ved håndled og ryg

Endnu et stort plus ved at vælge en microfibermoppe, er at den er mere ergonomisk end de traditionelle mopper, der skal vrides op jævnligt. Med microfibermoppen undgår du at skulle vride moppen op hele tiden, da det er hårdt for både håndleddene og ryggen. 

Gør man rent mange timer om dagen, vil det gøre en stor forskel at kunne skåne kroppen for de hårde bevægelser, der er ved at vride op mange gange om dagen.  

 

En microfiberklud tager mere skidt end en almindelig klud 

Når der skal rengøres overflader, er microfiberkluden det bedste valg. På grund af de små fibre i microfiberkluden, tager den en hel del mere snavs end en almindelig klud. Derfor skal microfiberklude også altid vaskes ved høje temperaturer, da de små fibre ellers ikke åbner sig og så bliver snavset ikke vasket ud. 

En microfiberklud holder en del længere end en almindelig klud, og dens slidstærke natur betyder at den er et mere økonomisk valg i længden. 

Brug microfiberkluden enten våd eller tør

En af de største fordele ved microfiberkluden er dens alsidighed. Den kan fungere både våd og tør, og hvilken metode du skal bruge, kommer helt an på hvad du skal gøre rent. Nogle mener at støv bedst tages med en tør klud, mens andre bedst kan lide den våde klud til dette formål. Alt efter mængden af snavs, kan den våde klud være nødvendig til vindueskarme. Her kan en tør microfiberklud være god at tørre efter med, så der ikke kommer striber. En tør microfiberklud er også god til rengøring af spejle sammen med spejlrens.  

Kluden er lavet af 80% polyester og 20% nylon, så den er meget slidstærk. Den kan fås i to størrelser; 32x32 og 40x40. Hvilken størrelse der skal bruges, kommer an på hvem der skal gøre rent. En lille hånd vil måske bedst kunne bruge den mindste klud, og en større hånd den største klud. 

Vi har også forskellige farver af klude på lager; sort, rød, blå og gul. Nogle vælger at bruge en bestemt farve til forskellige formål, så der altid er en ren microfiberklud til at tørre efter med.